top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstanbul Diyet Diyetisyen

En iyi diyetisyen ararken dikkat edilmesi gerekenler.

Güncelleme tarihi: 27 Ara 2018

Bize nasıl ulaştınız? Düzenli olarak, her gelen danışanımıza sorduğumuz bir sorudur. Aldığımız cevaplar beni bu yazıyı kaleme almama sebep oldu. Aşağıda faydasını göreceğinizi düşündüğüm bloğuma başlıyorum.

Merhabalar sevgili danışan adayımız. İddialı bir cümle kullandığımın farkındayım. Ama eminim ki yazının sonlarına doğru bana hak vereceksiniz. Bize gelen danışanlarımız ile ilk olarak ücretsiz ön görüşmeyi mutlaka yaparız. Bu ön görüşmede çok önemli bir konudur. ilk olarak size ücretsiz ön görüşmenin önemini anlatacağım.


Diyetisyen ile Ücretsiz Ön Görüşme

Evet yanlış duymadınız ücretsiz ön görüşme, başarılı bir diyet programının olmazsa olmazıdır. Sebebi de çok basittir siz diyetisyeni diyetisyen de sizi tanıma fırsatı yakalar.

Programa başlamadan önce konuşma fırsatı yakalamak çok önemli Türkiye'de maalesef çoğu şey algı ile değer kazanıyor veya kaybediyor. Özellikle Diyetisyen beslenme danışmanlığı hizmeti gibi elde tutulamayan bir hizmet sağlayıcısı iseniz, bu durum ile daha fazla karşı karşıya kalıyorsunuz. Danışanlar ilk önce google veya bazı sosyal medya araçları ile "en iyi diyetisyen" diye arama yaptırır. Ardından karşısına çıkan yüksek takipçili veya sürekli before & after resimleri paylaşan diyetisyenleri iyice araştırmadan tercih eder ve çoğu zaman sonu hüsranla biter. Pahallısına gider olmaz, ucuzuna gider olmaz. Peki dostlar diyetisyen ücretlerine göre diyetisyen tercih edilmeli mi?


Pahallı Diyetisyen hep iyimi olur?


Bu yazıda bu konuya da değinmeden edemeyeceğim. Sebebi çok basit, ilk mezun olduğum yıllarda telefon ile bana ulaşanlar merhabalar hocam programınızda boş yer var mı diye sorarlardı şimdi ise ilk aramada asistanlarımıza merhabalar diyetisyen ücretleriniz nedir? diye sormaya başladılar. Bunun türlü türlü sebepleri var elbette. Ülkemizdeki ekonomik koşullar malum. Ama şöyle bir gerçeği göz ardı edemeyiz. Türkiye'de Beslenme ve Diyetetik bölümü kökeni itibariyle Hacettepe Üniversitesine bağlıdır. Her diyetisyen Hacettepe Mezunu olmasada mutlaka Hacettepe Beslenme ve Diyetetik bölümünden Mezun olmuş bir Akademisyenden veya Diyetisyenden Staj veya ders alma fırsatı bulmuştur. Peki Diyetisyen Beslenme Danışmanlığı seans fiyatları 30 TL'den başlayıp nasıl 3000 TL'ye çıkıyor? 100 kat farkın sebebi Şan Şöhret mi, Çok takipçimi, iddialı beslenme programları mı, bikinili resimler mi veya hepsi mi? Yani anlayacağınız pahallı diyetisyen tercihen az bakayım çok dikkatli olayım diye tercih ettiyse başarı oranı yüksektir. Lakin arz talepten dolayı fiyatı yüksek ise bu pek sağlıklı olmayabilir. Yani burada önceden gitmiş olan birileri ile olumlu ve olumsuz düşüncesi olan 2 kişi ile görüşmek daha mantıklı yol bulmanıza neden olabilir. Tabiki bulması zor uzman hakkındaki olumlu olumsuz yorumları da inceleyebilirsiniz. Lakin unutmayın ki bu işlerinde hileleri var. Siz gelin en iyisi ücretsiz ön görüşmeyi mutlaka talep edin.


Ucuz Diyetisyenler hatta ücretsiz olanlar nasıl?

Ucuz etin yahnisi yenmez.

Kesin bu atasözünün sahibi ecdadımız beslenme bilimine ilgiliydi. :) Şaka bir yana dilerseniz hemen size neden ucuz diyetisyen olmaz ve neden olamazı açıklayayım. Öncelikle size bir danışanım ile başımdan geçenleri anlatayım. 27 yaşında evlenmiş boşanmış bir hanımefendiydi kendisi. İlk seansta her zaman olduğu gibi ücretsiz 10 dk'lık ön görüşmemizi yapmak üzere randevusuna geldi. Karşımda aslında fazlada kilosu olmayan 7-8 kg fazlalığı olan biri vardı. İlk sorularımı sorduktan sonra başladı anlatmaya bitirmesini bekledim 40 dk sonra bitirdi. Bir çok diyetisyen denemiş, olmadık yollara başvurmuş, spor hocaları ile zayıflamaya çalışmış bir türlü başarılı olamamıştı. Bu yüzden psikolojik sorunlar yaşamış hatta intiharı bile bir aralar aklımdan geçirdim demişti bana. bu 40 dk içinde ağladı, güldü, sustu, anlattı vs. Ucuz fiyatlara yani seansı 20-50 tl denk gelen diyetisyenlerin çok basit bir mantıkla neden başarılı olamayacaklarını izah edeyim isterseniz. Ben 30 tl seans başına alıyor olsaydım bu hanımefendiye sadece ön görüşme için 40 dk zaman ayıramazdım. Çünkü mantıken kiram elemanlarımın maaşları sigorta bağkur vs gibi daha bir çok masrafı olan işletmemin giderlerini karşılayamam ve kapatmak zorunda kalırım. O zaman hala ucuz fiyata diyet yazmaya devam etmek istersem diğer bir seçeneği uygulamam gerekir. Bir kaç gün otururum çalışma ofisimde 100-200 diyet yazarım her gelene yazıcıdan dökümünü alıp veririm veya taslaklar oluştururum kafamda her gelene a4 kağıdına hızlı hızlı çirkin çirkin yazar veririm. bir kaç haftada bir de tekrar yapın derim, kimseyi dinlemem kimseyle fazla diyaloğa girmem fazla kalmak istediklerinde asistanıma kapımı çaldırtır yeni hastanız geldi hocam dedirtirim. Bunlar hoş şeyler değil İstanbul şartlarında klinik giderleri belli bunun karşılığında kar etmek istiyorsanız yazacağınız diyetinde alt ücret miktarı bellidir. Ucuz olsun pahallı olsun fark etmez eğer ki ücretsiz ön görüşme talebiniz karşılanmıyor ise bir durun ve düşünün derim.


Sonuç olarak


En iyi diyetisyen bulmakta size ışık olacak bilgileri elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Öyle zamanlardan geçiyoruz ki zeytin yağı alana diyet paketi hediye eden zeytin yağı firmaları var ne yazık ki. Beslenme danışmalığı bir eğitim şeklinde geçmeli. Kendinize değer verdiğiniz için gittiğiniz uzman da size değer vermeli ve zaman ayırmalı.

491 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page